Štafetový pohár a OVOV 2019

Dne 29. 4. jsme s dětmi z 1. stupně vyrazili do Krnova na běžecký závod Štafetový pohár. Družstvo tvořilo 16 závodníků od 2. – 5. ročníku. V Krnově nás přivítalo zatažené a deštivé nebe. Déšť nás, bohužel, neopustil ani během soutěže, ale všichni závodníci náročné podmínky zvládli a podali výborné výkony. Díky vyrovnaným časům ve všech 3 štafetových bězích jsme se umístili na 2. místě. Trošku nás mrzí, že nám jen těsně unikl postup do krajského finále. Tak třeba příští rok. Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci.

 

Den po Štafetovém pohárů, jsme se v úterý 30. 4. jsme zúčastnili se žáky 2. stupně soutěže, která je zaměřená na všeobecnou pohybovou zdatnost OVOV – Odznak všestrannosti olympijských vítězů. Soutěž se již tradičně konala v Rýmařově. Garantem této soutěže je Šárka Kašpárková, slavná česká trojskokanka. Soutěž byla náročná, hlavně vzhledem k velmi chladnému počasí, a proto byla část disciplín přesunuta do tělocvičny.

 

Soutěžilo se v následujících disciplínách:

přeskoky přes švihadlo, hod medicinbalem, trojskok, kliky a běh na 1000m.

 

Naše škola měla zastoupení v kategorii družstev i jednotlivců. Nejlépe se dařilo Ester Škultéty ze VII. B, která ve své kategorii vyhrála a bude nás reprezentovat na krajském finále v Opavě.

 

Dalšími úspěšnými jednotlivci byli Aneta Kosařová z VIII. C (5. místo) a Dalibor Dvořák z VII. A (7. místo).

Naše družstvo se umístilo na krásném 5. místě.

 

Všem závodníkům gratulujeme k předvedeným výkonům a děkujeme za reprezentaci školy.