Zprávičky z ekotýmu

Na pravidelných schůzkách ekotýmu žáci pracují na různých tématech týkajících se udržitelnosti životního prostředí a zlepšování nejen školního prostředí. Na fotografiích se můžete přesvědčit, že ekotým opravdu nezahálí.

 

Tým složený z žáků prvního i druhého stupně například nedávno zaktualizoval ekokodex, který je umístěn na zdi hlavní chodby školy. Co takový kodex obnáší? Seznam pravidel – ekopravidel, kterými se naše škola řídí. Dále také členové umístili v šatnách obou stupňů stojany na koloběžky, které pořídili z výdělku Dýňového dne a stojany se opravdu hojně využívají.

 

V únoru si pro celou školu ekotým nachystal valentýnský box, do kterého mohli žáci házet svá přání. Ekotýmáci se stali na krátký čas pošťáky a s radostí rozdávali krásné vzkazy.

Tento rok se také podařilo ekotýmákům pořídit vlastní trika a ve spolupráci s místní reklamní agenturou paní Jany Červenkové vznikla opravdu povedená reprezentativní trička.

 

Jako každý rok ekotýmáci vyzvali v rámci Kampaně obyčejného hrdinství celou školu k plnění výzev. Právě v tomto týdnu žáci i zaměstnanci školy plní některou ze sedmi výzev. Podívat se na jednotlivé výzvy můžete na banneru v odkazu na našich webových stránkách. Kampaň vyhlašuje Ekoškola – mezinárodní vzdělávací program, ve kterém je naše škola zapojena a již několik let se pyšní jeho titulem.

 

V rámci celorepublikové akce Ukliďme Česko také jednotlivé třídy vyráží v tomto měsíci do okolí a zaměřují se na lokality města, které je potřeba uklidit.

 

A na závěr přejeme naší Zemi vše nejlepší, protože dnes je její den!