Březen ve školní družině

První jarní měsíc je za námi a s ním i plno pěkných vzpomínek na zajímavé činnosti.

 

Začneme však od začátku.

Na samém začátku března jsme si připomněli svátek knih. Tento svátek jsme oslavili návštěvou knihovny, kde se nám moc líbilo nejen vyprávění paní knihovnice, ale také aktivita, kterou si pro nás připravila. Mohli jsme si všichni pro své maminky, babičky, tetičky vyrobit přáníčko k nadcházejícímu svátku MDŽ. V družině jsme si pak o tomto svátku pověděli mnoho zajímavostí, ale hlavně to, proč se slaví.

 

Během celého března jsme družinu zdobili jarními dekoracemi a tvořili jsme maličkosti k blížícím se Velikonocům. Zdařilé výrobky jsme nabídli k prodeji na našem tradičním velikonočním jarmarku. Po velikonočním maratonu jsme si vydechli na filmovém představení,, Letíme:2“.

 

Samozřejmě jsme nezapomněli na aktivity, které nás vždy bavily. Stavěním z Lega, kostek a různých stavebnic jsme vytvářeli postavičky, roboty, ale také domečky, třeba pro panenky.  Nechyběly ani procházky do přírody.

Vynesli jsme Morénu a  tímto skutkem jsme se s paní Zimou definitivně rozloučili.

 

Pomalu jsme začali trénovat dopravní značky různými kvízy, pexesem, protože se nezadržitelně blíží období, kdy vytáhneme koloběžky a kola.

Poslední tečkou tohoto měsíce byly velikonoční prázdniny.

A vzhůru k novým zážitkům, které nám připraví měsíc duben.