Recitační soutěž na II. stupni

V průběhu měsíce března ve všech třídách proběhlo třídní kolo recitační soutěže. Nebylo jednoduché vybrat tu správnou básničku a pěkně ji zarecitovat… Nám se to ale povedlo! Postupujeme do školního kola, které se konalo ve čtvrtek 21. března 2024.

 

Soutěžící v kategorii 6. a 7. ročník nastupují jako první, není jich málo, skupina 21 žáků odbourává trému a postupně předstupují před porotu. Tvoří ji nám známé tváře – paní učitelky jazyka českého. Nemají jednoduchou úlohu. Odborně posuzují jednotlivé výkony, letos jsou opravdu vynikající. Vítězí Klára Šrubařová, druhé místo obsadila Nela Legnerová a třetí Marie Matušková. Čestná uznání a také spolu s vítězi postup do městského kola získali Johana Klimešová, Andonis Ziakas a Vanesa Toráčová.

8. a 9. ročník reprezentovalo celkem 17 žáků, jejich přednes byl vskutku téměř profesionální, výkony obdivuhodné. S prvním místem odchází Sofie Machová, druhá je Lucie Kadlčíková a třetí příčku obsadila Aneta Žertová. Do městského kola je doprovodí soutěžící s čestným uznáním poroty – Viktorie Lada Zátopková, Natálie Hájková a Martin Měšťánek.

 

Úspěšní recitátoři přebírají diplomy a drobné odměny, všichni se loučíme s dobrým pocitem, že jsme příjemně prožili jedno odpoledne s poezií.

 

Srdečně blahopřejeme a držíme pěsti do dalšího klání ve městě!

 

Napsala Barbora Macková a Terezie Malčíková IX. A