JEDNIČKA MÁ OPĚT JEDNIČKU

Fotografická soutěž: Region očima mladých – VII. ročník

 

Také v letošním školním roce se žáci 7.-9. tříd naší školy měli možnost spolu s dalšími účastníky z regionálních základních a středních škol zapojit do již 7. ročníku fotografické soutěže Region očima mladých, vyhlášené pod záštitou České federace fotografického umění Spolkem bruntálských fotografů a kulturním střediskem v Prudniku za finanční podpory Města Bruntál.

 

Patronem soutěže je uznávaný fotograf a univerzitní pedagog Jindřich Štreit, jenž hodnocení fotografických děl v soutěži a výběru finalistů dodává jistě patřičný lesk a prestiž.

 

Podmínkou soutěže bylo zaslat fotografie s přímou vazbou k regionu Bruntál nebo Prudnik (PL) v některé ze 4 kategorií. Do soutěže se přihlásilo 65 dětí z 17 škol, celkem bylo do soutěže přihlášeno 300 fotografií.

 

Mezi finalisty soutěže se svými dvěmi fotografiemi probojoval i náš žák Filip Kodeda, který nakonec obsadil 1. místo s fotografií v kategorii Ze života /

Reportáž, a zároveň obdržel zlatou medaili České federace fotografického umění jako celkový vítěz letošního ročníku soutěže. Gratulujeme.