Bez frází a bez jůtubu… aneb Do Prahy se jede!

Říká se, že do třetice všeho dobrého! Je to pravda pravdoucí! Náš čtenářský klub na Jedničce vsadil tentokrát na velmi aktuální téma – počítače a čas trávený hraním her. Kniha Dominika Ladsmana Bez frází a bez jůtubu se přímo nabízela k dramatizaci. A že úspěšné, o tom svědčí výběr mezi pět nejinspirativnějších a nejlepších vystoupení, protože se  letošního ročníku  zúčastnilo celkem 75 kolektivů z celé České republiky. Soutěž pořádá společnost Nová škola, jedná se o dramatizaci čteného textu – projekt Čtenář na jevišti.

 

Členové čtenářského klubu se na předvánoční Prahu moc těší. Dne 18. prosince nasají atmosféru hlavního města a 19. prosince vystoupí jako herci ve Švandově divadle na Smíchově. V dopoledním programu se objeví jejich jména:

 

Eliška Dolanská, Sára Fojtášková, Lucie Kadlčíková, Andrea Kalužová, Filip Kodeda, Tomáš Kurdaševič, Sofie Machová a Daniel Patrovský.

 

Scénář podle již zmiňované knihy napsala Miroslava Henčová, také s dětmi celé vystoupení připravila. Videozáznam pořídil Marek Jelínek, který i propůjčil svůj hlas jednomu z jůtuberů.