Listopad ve školní družině

Listopad je za námi a s ním plno radostí, které nás tímto měsícem provázely. Povídali jsme si s dětmi o nadcházející zimě a k tomuto povídání neodmyslitelně patří sv. Martin.

Sv. Martin nás však letos zklamal, jeho bílý kůň docválal až na konci listopadu.

 

 

Čekání na sv. Martina jsme si krátili různými aktivitami. Družinu jsme vyzdobili do zimního hávu a připomněli jsme si význam adventu. Soutěžili jsme v puzzle, v tělocvičně, vyráběli jsme loutky, se kterými jsme si zahráli pohádku ,, O perníkové chaloupce “, věnovali jsme se venkovním aktivitám.

 

 

Velkým překvapením byla návštěva pana Marcela Šose, který vlastní čokoládovou manufakturu v Jeseníku a trochu toho mlsání přivezl i nám. Nejenže jsme si pochutnali, ale také jsme se dověděli spoustu zajímavostí o historii vzniku čokolády, jejím zpracování od kakaových bobů až po výrobu samotného výrobku v podobě, kterou již samozřejmě známe. Bylo to velmi zajímavé povídání. Pak přišlo trochu prevence z dopravní výchovy.

 

 

Na návštěvu k nám zavítal pan praporčík Pavel Drda, který nám svým povídáním osvětlil pravidla pro chodce, kterými bychom se měli řídit.  Z tohoto setkání jsme si odnesli nejen spoustu důležitých rad, ale také dárečky, kterými nás pan Drda obdařil.

 

 

Tečkou měsíce byla návštěva filmového představení  ,, O myšce Pattie “.

Teď nezbývá než čekat na nejkouzelnější období v roce, na Vánoce.