Návštěva Městské knihovny v Bruntále

Do knihovny chodíme rádi nejen pro další nálož duševní stravy, ale také na setkávání s těmi, kteří pro nás tyto skvosty píší. Tentokrát jsme se těšili na setkání s paní spisovatelkou Michaelou Fišarovou a hercem Miroslavem Reilem. Příjemné čtvrteční dopoledne 5. října probíhá v rámci akce Týden knihoven a my si ho budeme dlouho pamatovat.

 

Sedíme téměř bez dechu, vnímáme silný herecký hlas a prožíváme příběh hlavní hrdinky Nikoly z knihy Nikolina cesta. Jsme rádi, že se nás takové trable a smutné události v rodině netýkají.

 

Knížka Kanálníčci je určená pro mladší děti a naši malí třeťáčci si to opravdu užívali. Někteří se poznávali v situacích z knihy Třídnice IV. B. Vždyť paní spisovatelka vystudovala učitelství, dlouhá léta učila, takže školní prostředí zná jako své boty.

 

Seznamujeme se i s dalšími tituly, které jsou dílem Michaely Fišarové. Do školní knihovny nám paní učitelky objednávají Nikolinu cestu pro nás starší a pro mladší čtenáře bestseller Kanálníčci.

 

Vnímáme důležitost čtenářské gramotnosti i tvořivého psaní. Beseda obohacená o dramatizaci a autorské čtení je pro nás zpestřením výuky, ale výchovný podtext nelze přehlédnout. Měli jsme také dostatek prostoru na dotazy pro paní spisovatelku, získali jsme podpisy obou našich umělců.

 

A víte co? Také jsme se předvedli! V tom dobrém, samozřejmě! Letos totiž na soutěž Čtenář na jevišti máme připravenu dramatizaci knihy Bez frází a bez jůtubu od Dominika Landsmana. Pochvala z úst pana herce i paní spisovatelky nás zahřála u srdíčka.

 

Moc děkujeme Městské knihovně v Bruntále, že pro nás její pan ředitel i zaměstnanci takovéto akce chystají, už teď se těšíme na další.

 

Napsala Sára Fojtášková a Sofie Machová, tř. VIII. B