ZLATÁ VAŘEČKA 2023

Ve čtvrtek 27. 4. 2023 probíhal pod vedením Heleny Daňkové v naší žákovské kuchyňce druhý ročník kulinářské soutěže “Zlatá vařečka”. Soutěže se zúčastnili žáci osmého ročníku, kteří navštěvují volitelný předmět domácnost, aby vyzkoušeli své kuchařské dovednosti. Žáci měli možnost volit si pokrm dle své libosti. Odborná porota to letos neměla vůbec jednoduché.

 

Hodnotila širokou škálu chutí od zeleninového salátu s kuřecím masem, kuřecí nudličky na kari se špagetami, zeleninové závitky s masovou směsí, česnekovou polévku, tortillu s kuřecím masem a opečenými bramborami. Jako moučník si žákyně zvolily úžasná sněhová hnízda se šlehačkou a ovocem, vynikající ručně vyrobené vafle s ovocem a zmrzlinou, jemné a chuťově vyvážené oreo sušenkové kuličky máčené v mléčné čokoládě s posypkou a chuťovým buňkám také lahodily horké maliny se zmrzlinou.

 

Jak z výše uvedeného vyplývá, neměla to naše odborná porota vůbec jednoduché. Za skvěle připravené menu (česnekovou polévku, tortilly s kuřecím masem a sněhová hnízda) si žákyně z VIII. B, Julie Zachová, Elen Bandyová, Kateřina Vránová a Eliška Hrtanová vyvařily první místo v soutěži a získaly Řád Zlaté vařečky. Druhé místo patřilo Nikol Haníkové (VIII. C), Adéle Šibalové (VIII. A) a Terezii Urbanové (VIII. A). Třetí místo obsadila hned dvě družstva jedno ve složení Terezie Malčíková, Dominika Bilaiová, Eliška Riplová a Alena Humpolová všechny z VIII. A., další družstvo ve složení Eva Ferenčíková (VIII. A), Antonín Trávníček, Tereza Hudecová a Sofie Skoupilová, obě z VIII. B.

 

Všem zúčastněným patří velké poděkování. Celou soutěž doprovázená pohodová nálada a krásná vůně, která se během vaření a pečení linula téměř celou školou. Snad alespoň fotky v galerii přeneseně napoví, jak celá soutěž probíhala, a že se žákům při jejich kuchtění opravdu dařilo.