Mc Donald´s Cup v Rýmařově

V úterý 2.5.2023 se konalo v Rýmařově okresní kolo fotbalového turnaje Mc Donald´s Cup
pro žáky 4. a 5. tříd. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů – ZŠ Rýmařov, ZŠ Bruntál Jesenická, ZŠ Bruntál Školní, ZŠ Město Albrechtice, ZŠ Krnov Janáčkovo nám. a ZŠ Zátor.

 

Týmy byly rozlosovány do dvou skupin. Naším prvním soupeřem byla ZŠ Bruntál Školní. Po divoké přestřelce se oba soupeři rozešli smírně 5:5. Ve druhém zápase jsme jasně přehráli ZŠ Město Albrechtice 5:1 a vyhráli jsme naši skupinu.

 

V semifinále na nás čekali fotbalisté ze ZŠ Krnov Janáčkovo nám. I v tomto utkání se nám střelecky dařilo a po vysoké výhře 12:1 jsme postoupili do finále proti ZŠ Zátor.

 

V posledním zápase turnaje jsme však nezachytili soupeřův nástup a brzy jsme prohrávali o dvě branky. Přes veškeré úsilí jsme po celý zápas jen dotahovali skóre a konečná prohra 2:5 znamenala, že jsme v turnaji obsadili 2. místo. Tím nám unikl postup do krajského kola v Ostravě.

Přesto si všichni naši hráči zaslouží velikou pochvalu za skvělý bojovný výkon a za vzornou reprezentaci naší školy.

 

Turnaje se zúčastnili tito fotbalisté: Jan Nerušil (IV.B), Jakub Zbořil (IV.B), Dominik Harant (IV.C), Matyáš Škultéty (IV.C), Michael Blažek (V.B), Denisa Frebortová (V.B), David Kojda (V.B), Marek Chelmecký (V.C), Kryšpín Král (V.C), Petr Nábělek (V.C)