Jarní tvoření v Kreativním kroužku ŠD

           

Jaro jsme v našem kroužku přivítali tvořením 3D srdíčka z kartonu a krepového papíru. Červené nebo růžové, k Valentýnu nebo jen tak k pověšení do pokojíčku.

 

Tenké gumičky rozhoď na papír a obkresli fixem, snadný návod, jak vytvořit zajímavé obrazce.

Jak udělat mamince radost k MDŽ? Třeba kytičkou v květináči. Obojí jsme sice koupili v obchodě, ale květináček jsme kreativně dotvořili tupováním bílou barvou a sodou. Nakonec několikrát omotat provázkem a máme hotovo.

 

Na Velikonoční jarmark v ŠD jsme se důkladně připravovali. Věnovali jsme se převážně technice macrame. Drhané listy různých barev jako dekorace k zavěšení a klíčenky se velmi povedly a všem se moc líbily. Prodaly se na jarmarku úplně všechny.

 

Hlavním hrdinou letošního velikonočního tvoření byl ale zajíc – zajíček s květinovou čelenkou, zajíček z plata od vajec nebo zajíc malovaný inkoustem, jeden hezčí než druhý. Povedení zajíci nám budou zdobit stěny chodby a vestibulu naší družiny.

Proč utrácet peníze za drahé vázy, když si je umíme vyrobit téměř zadarmo. A to z plastové nádoby od pracího gelu. Požili jsme stejnou techniku tupování barvou a sodou jako na květináčky.

 

 

A do vázy patří květiny…nádherné květy magnolie z krepového papíru jsou téměř k nerozeznání od živých, co myslíte…?

 

Do balícího papíru nemusíme balit jen dárky. My jsme ho využili k výrobě krabičky na naše tajnosti nebo na hračky.

 

Během jarních vycházek sledujeme, jak nám příroda rozkvétá, a to se nám moc hodí, protože si vždy doneseme spoustu kytiček, které si vylisujeme v nových lisech a použijeme po vysušení k dalšímu tvoření. Třeba na záložky do knihy, kdy vylisované květy zalaminujeme.

 

Už se nám blíží konec školního roku a také poslední hodina Kreativního kroužku. Budeme tvořit květinový obrázek pomocí kladívka. To bude zábava! Tak snad se nám dílo podaří.

 

 Na shledanou po prázdninách.