DUBEN VE ŠD 2023

V dubnu proběhly ve školní družině následující akce:

Návštěva policistů ČR – beseda o bezpečném chování na ulici; vybavení kola; simulace na alkohol, drogy, únavu (speciální brýle)

Výtvarná soutěž „Bezpečná cesta do školy“ – kresba různých dopravních situací při cestě do školy

Návštěva HZS – exkurze u hasičského záchranného sboru Bruntál

Den Země – každoroční celosvětová událost organizovaná 22. dubna a zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Poprvé byl Den Země slaven v roce 1970, v současnosti probíhá každoročně ve více než 193 zemích světa a je koordinován organizací Earth Day Network. Jde o svátek s ekologickou motivací, který má varovat lidstvo před následky neustálého znečišťování a ničení životního prostředí. S dětmi jsme si povídali mimo jiné o třídění odpadů, nebo jak šetřit vodou. Den Země jsme završili tematickou kresbou.

Rej čarodějnic

Družina plná havěti, kouzel, lektvarů a čarodějnic. Takhle se tradičně proměnila na čarodějnický svátek. Každá šikovná čarodějnice musí mít správné dovednosti, proto jsme pro ně připravili zkoušky. Jedna z požadovaných dovedností byla let na koštěti s překážkami. Mezi další disciplíny patřilo házení míčků do pusy čarodějnice, trefování florbalovou hokejkou míčků do branky, hledání předmětů v dózách plné havěti, a poslední disciplínou byla opičí dráha. Všichni jsme ukázali, že tyto dovednosti nám nejsou cizí a nebyl nikdo, kdo by dal znát, že to dělá poprvé. Zkrátka máme v družině samé zkušené čaroděje a čarodějky. Čarodějnický rej byl zakončen soutěží o nejlepší masku a diskotékou.