ZA UMĚNÍM DO VÍDNĚ

Celkem 43 dětí z Jedničky se letos v doprovodu 3 pedagogů vydalo na poznávací zájezd do Vídně. Chtěli bychom se podělit, jak se nám ve Vídni líbilo a co jsme na cestách zažili. Snad se nám podaří zorganizovat další zájezdy a zlákat i Vás.
 
Naše první „zastávka“ byla v Leopold Museum, kde jsme si prohlédli díla moderního umění, např. od Gustava Klimta nebo Egona Schieleho. Po obědě jsme přešli k jedinečné stavbě architekta Hundertwassera a prohlédli si exteriéry městského obytného domu Hundertwasserhaus, který navrhl. No a na závěr našeho prvního dne jsme navštívili zábavní park Prater, kde si každý vybral a užil více či méně adrenalinové atrakce. Po návštěvě zábavního parku jsme zregenerovali síly na hotelu kousek od Vídně.
 
Druhý den po snídani jsme se vydali opět do centra Vídně, kde jsme si prohlédli mnoho krásných budov a památek, například zámek Schönbrunn, letní rezidenci rakouských císařů, dále pak zámecký prak s vyhlídkovým pavilónem Gloriette, odkud byl nádherný výhled na celou Vídeň. V odpoledních hodinách nás čekala návštěva Kunsthistorisches Museum Wien, které nabízí umělecké artefakty umístěné v mnoha žánrových expozicích. Navštívili jsme např. Obrazovou galerii nebo sekci Umění Egypta a Dálného Východu. V závěru našeho zájezdu jsme absolvovali procházku historickým centrem města a navštívili poslední naplánované muzeum MUMOK – muzeum moderního umění.
 
Vše naplánované jsme samozřejmě nestihli, protože Vídeň má opravdu co nabídnout, tedy i proto věříme, že tu nejsme naposled. Zážitky a krásné vzpomínky si na toto významné město Evropy určitě uchová v srdci každý z nás.
 
Během cesty se nám společně s žáky povedlo zdokumentovat celý zájezd bezpočtem hezkých fotografií. Malé střípky z našeho poznávacího zájezdu nyní nabízíme k prohlédnutí i vám.
A jak hodnotí tento poznávací zájezd naši účastníci zájezdu?„Krásné, ale krátké.“ „Určitě se sem vrátíme.“ „Moc se nám to líbilo, jen času na to vše bylo málo.“
 
Milí žáci, moc děkujeme za kladné hodnocení poznávacího zájezdu. Uvidíme, možná vše stihneme opět příští rok ☺. Nechejte se překvapit ☺.
 
Za všechny účastníky zájezdu Anna Kodeda, Miluše Helísková a Lucie Javůrková.