Ježečci a Medvídci na návštěvě u HZS

Den hasičů se blíží mílovými kroky. Každoročně si ho připomínáme 4. května. Tento den vzdáváme hold všem, kteří pomáhají při záchraně života a boji s ohněm. Je to den sv. Floriána, který je patronem všech hasičů a zabraňuje požárům. Jeden den však k oslavám tohoto poslání nestačí. Je třeba si připomínat záslužnou práci jak hasičů dobrovolníků, tak hasičů z povolání každým dnem. Jsou to oni, kteří nasazují své životy při požárech, živelných pohromách, ale i při různých krizových situacích v běžném životě.

 

 

O důležitosti tohoto povolání jsme se měli možnost přesvědčit jedno čtvrteční odpoledne. Počasí nám sice nepřálo, lilo jako z konve, ale nás to neodradilo. Nevzdali jsme se a statečně bojovali s větrem, deštěm, neboť jsme si nechtěli nechat ujít připravenou besedu v hasičské zbrojnici.

 

 

Zajímavým odpolednem nás provedli dva zkušení hasiči pan David Frnka a pan Bohdan Mikulka. Moc jim děkujeme za velmi obsáhlý výklad a názorné ukázky. Děti si vyzkoušely, jak se sedí v hasičském autě, ohmataly si hasičskou techniku, což se jim moc líbilo. Zvláště kluci byli nadšení, každý by se nyní chtěl stát hasičem. To, že je potřeba neustále vykazovat dobrý prospěch a hlavně fyzičku, vzali za své. Necháme se tedy překvapit, kolika z nich jim toto nadšení vydrží.