Výstava maturitních prací

Chcete studovat na SPŠ a OA v Bruntále? Po dnešní návštěvě se většina z nás rozhodla, že o tom bude aspoň uvažovat. Viděli jsme zajímavé maturitní práce, se kterými nás seznámili sami tvůrci, studenti 4. ročníku této školy.

Zasvěceně hovořili například o modelu ekoparku, který bude vytvářet elektřinu, nebo o inteligentním květináči, který se sám zavlažuje i osvětluje podle své potřeby. Nevěříte? To musíte vidět! Zaujali nás také 3D modely aut i počítačové hry, rázem jsme se ocitli ve virtuální realitě. Líbil se nám zvláštní fotoaparát či zbytečný box. Holky zcela jistě nejvíce nadchlo inteligentní zrcadlo, které jim po ránu sdělí, že jsou nejkrásnější na světě. Měli jsme možnost dát hlas práci, která nás nejvíce oslovila. Holky chtěly hlasovat o nejkrásnějšího kluka z průmyslovky… A že jich tam bylo! A my, kluci?  Mohli jsme obdivovat jenom stroje a techniku. Někteří z nás se zapojili do soutěže o fotoaparát, výsledky losování se dozvíme po skončení akce.

 

Před odchodem jsme maturantům popřáli hodně štěstí u zkoušek a ať se dostanou na vysněné vysoké školy. My si musíme ještě pár let počkat…

 

Napsali žáci třídy VIII. A a VIII. C