Světový den Downova syndromu a autismu

Na den 21. 3. připadá Světový den Downova syndromu. Toto datum není vybráno náhodně. Downův syndrom se vyznačuje jedním přebývajícím chromozomem, a protože je to chromozom 21 a navíc ztrojený je jasné, že se slaví 21.3.

 

Vezměte si v tento den nesourodé barevné ponožky, protože dají-li se dvě ponožky patami k sobě, připomínají chromozom X. Vyjádříte tím podporu lidem s Downovým syndromem.

 

2. duben je Světovým dnem porozumění autismu. Dominantním prvkem 2. dubna je tradičně modra barva, která je barvou komunikace a sebevyjádření. S tímto mají lidé s autismem největší problém. Autisté jsou důležitou složkou společnosti, vždy tomu tak bylo, a ačkoliv mohou komunikovat jinak, našim úkolem by mělo být jim porozumět a nezařazovat je jako ty divné, které je nemožné pochopit.

 

I naše základní škola pečuje již několik let o děti se specifickými potřebami, zajišťuje základní vzdělávání přizpůsobené k jejich postižení. Děkujeme všem, kteří se podílíte jakýmkoliv způsobem a pomáháte těmto úžasným lidem.

 

Být odlišný je normální

Nejsme z jiné planety

Žijeme tu s Vámi