Po čertech dobrý lyžák…

Konečně! Dočkali jsme se! Lyžařský výcvik, na který jsme se tak těšili od začátku sedmé třídy, byl tady (6. – 10. 2. 2023). Stačilo už jen namazat lyže a prkna, procvičit si svaly, sbalit do batohu lyžařskou výbavu a unést velkou svačinu.

 

Už od prvního dne, co jsme přijeli na Čerťák, jsme věděli, že celý týden bude nejen plný zábavy (vždyť tam byli naši kamarádi ze všech sedmých tříd), ale také tvrdé dřiny, zvláště pro nás – začátečníky, kteří budou stát na dřevěných prkýnkách poprvé. Ale zvládli jsme to! Sjet kopec?  Zatočit doleva? Přenést váhu na pravou nohu? Žádný problém…  I když se z nás po týdnu nestali mistři světa a zvládáme jen techniku „pluhu“, na lyžařský výcvik nikdy nezapomeneme. Tímto bychom chtěli poděkovat našim učitelům – instruktorům (Pavle Sovadinové, Jakubu Šimůnkovi, Pavlíně Daňkové, Radce Barusel, Zuzaně Tabachové a Šárce Klívarové), kteří s námi neztráceli nervy a do poslední minuty kurzu se nám 100% věnovali.

 

A co bychom chtěli říct na závěr?

 

Po čertech bylo nejen dobré lyžovaní, ale i celý lyžařský výcvikový kurz.

 

Výsledková listina pátečního závodu ve slalomu:

 

  • LYŽAŘI ZAČÁTEČNÍCI
  1. místo: Jan Daněk (VII. A)
  2. místo: Martina Kozelková (VII. B)
  3. místo: Daniel Drescher (VII. B)

 

 

  • LYŽAŘI POKROČILÍ
  1. místo: Karel Mišurec (VII. C)
  2. místo: Kristian Mario Salpini (VII. A)
  3. místo: Eliška Bocková (VII. B)

 

 

  • SNOWBOARĎÁCI
  1. místo: Dominik Kuspiš (VII. B)
  2. místo: Vít Župka (VII. C)
  3. místo: Dominik Klučiar (VII. C)

 

 

 

Postřehy našich žáků:

 

„Na lyžáku se mi líbily hlavně závody, jsem šťastný, že jsem se umístil na 2. místě. Nejlepší ježdění? Jednoznačně Expres v Karlově! Naše paní učitelka si zaslouží velkou pochvalu.“ (Kristian Salpini)

 

„Lyžák byl SUPER! Líbily se mi volné jízdy a kopec neměl chybu.“ (Filip Kristin)

 

„Na lyžáku se mi líbilo, byla tam sranda a naučil jsem se zase něco nového.“ (Jan Mareš)

 

„Na lyžáku se mi moc líbilo, celý týden nás provázelo krásné počasí a úžasná atmosféra. Na Čerťáku jsem lyžovala poprvé… A rozhodně NE naposledy!  U učitelů oceňuji hlavně jejich trpělivost 😊. Sice jsem se nenaučila obloučky, ale rozhodně mě snowboard bavil víc než lyže. Čtvrteční Karlov byl pro nás zpestřením, mně se však nejvíc zamlouval Čerťák.  A taky sladká odměna na závěr.“ (Erika Slavíková)

 

„Za mě lyžák super, protože jsem se naučil lyžovat!“ (Tomáš Zapletal)

 

 

DĚKUJEME SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY ZA KRÁSNÉ CENY PRO VÍTĚZE A SLADKÉ ODMĚNY PRO VŠECHNY.