NPO – období září-prosinec 2022

 

 

Všichni už víme, že pod názvem Národní plán obnovy se skrývá rozsáhlý a finančně náročný program, jehož cílem je zmírnit nebo úplně odstranit následky kovidových uzávěrek škol.

V oblasti doučování probíhala od září do prosince jeho třetí fáze, která se nyní aktuálně vyhodnocuje. Současně jsme zahájili 4. etapu doučování, která zahrnuje období leden-srpen 2023.

 

Ve třetí etapě se do doučování zapojilo 19 pedagogů, přesněji 9 učitelů a 10 asistentů.

Lekce navštěvovali 133 žáci, někteří se zapojili vícekrát, takže celkový počet žáků ve všech 22 skupinách byl 158. Odučili jsme úctyhodných 240 hodin, přepočteno na tzv. žákohodiny (za každého přítomného se počítá jedna hodina) jde o 1371 hodin.

 

Možnost nabídnout doučování nás nesmírně těší. Díky patří všem pedagogům, kteří se zapojili, ale také žákům, kteří si uvědomili, že potřebují pomoc a pedagogickou podporu a svědomitě na lekce docházeli. Dokázali bychom zapojit i víc žáků, problém je v tom, že mnozí mají řadu dalších aktivit (sportovní, zájmové útvary, ZUŠ…), takže se nemohli do skupiny daného ročníku nebo předmětu zařadit. A nemá cenu zastírat, najdou se i takoví, kterým se prostě jenom nechce dělat něco navíc. Ale těch je opravdu maličko.

 

O vysokém zájmu o „doučko“ a jeho užitečnosti svědčí i to, že v současné čtvrté etapě je zapojeno ještě více žáků i pedagogů a zvýšil se i počet studijních skupin.