PROSINEC 2022 VE ŠD

Prosinec ve ŠD probíhal již v adventním a předvánočním duchu. Začátek měsíce patří vždy Mikulášské nadílce, kterou tentokrát připravily studentky střední pedagogické školy Krnov.

 

Pro tradiční vánoční jarmark se v družině tvořili výrobky, ozdoby, svícny, dárečky apod. Účast na jarmarku byla velká, určitě každý návštěvník si odnesl minimálně jednu vánoční ozdůbku či vánoční dáreček. Jarmark byl obohacen různými soutěžemi a také zde probíhala různá kulturní vystoupení. Podpořit své ratolesti přišli nejen rodiče, ale i babičky, dědové, tetičky a strejdové. Vánoční jarmark se všem velmi líbil.

 

Sněhová nadílka nás vytáhla ven, kde jsme se pěkně vyřádili při bobování a skotačení ve sněhu. Bíle zaváté okolí nás inspirovalo k tvoření zimní výzdoby, a tak si děti vyrobily například sněhovou vločku se třpytkami. Své výtvory jsme si vystavili na nástěnce v ŠD. V dalších dnech jsme si udělali procházku na vánoční náměstí a zámek. také jsme se stavili do infocentra, kde jsme předali dárečky určené pro seniory z domova důchodců.

 

V družině se uskutečnil vánoční kvíz, při němž si děti připomněly nejznámější vánoční koledy. Týdenní příprava spočívala v poslechu a následnému zpěvu koled a vánočních písní. Samotný kvíz byl pak pro všechny hračkou. Na předloze byly zobrazeny ikony, které měly představovat názvy koled. Děti podle ikon měly právě poznat tu či onu vánoční koledu. Kvíz se dětem povedl na jedničku, a tak byli všichni odměněni sladkostí.

 

Poslední dny před vánočními prázdninami patřily besídkám. Při nich jsme si povídali o zvycích a tradicích Vánoc a vánočních svátků, hráli různé hry a došlo i na rozbalování dárků. Děti přinesly ochutnávky cukroví a dalších dobrot. Závěr vánoční besídky patřil diskotéce, při které si všichni krásně zatančili. Nakonec jsme si všichni připili na šťastné a pohodové Vánoce a vstup do nového roku 2023.