Učení v kině…

Hurá! 6. 5. učení v kině… Učení u sledování filmu? Jde to? Na otázky existuje jasná odpověď: „ANO, protože kinematografii zbožňujeme.“ Knihy samozřejmě taky! A navíc! Propojit knihu (nebo získané znalosti ze školy) s filmovým zpracováním nás hodně baví. A dělat něco, co nás baví, je základem úspěchu.

 

Které předměty a znalosti z nich jsme letos propojovali?

 

 

  1. a 7. ročník: Expedice: Džungle – tajemná výprava po řece Amazonce s mazaným kapitánem Frankem a neohroženou archeoložkou, doktorkou Lily, která pátrá po prastarém stromě s léčivou mocí tak nevídanou, že by mohla změnit budoucnost světové medicíny… Díky této dobrodružné plavbě jsme si rozšířili dosavadní znalosti ze zeměpisu, přírodopisu a dějepisu. Navíc téma Amazonie je nám pro letošní rok blízké. V hodinách výtvarné výchovy jsme malovali různé výjevy právě z této jihoamerické oblasti. Pokud máte čas a zájem nahlédnout do výtvarných prací našich žáků, přijďte na Jedničku. Výstavu je stále možné zhlédnout, a to do 30. 6. 2022. Směr cesty vám ukážou pestrobarevné liány ihned při vstupu do školy

 

 

  1. a 9. ročník: Ranhojič – období temného středověku, kdy veškeré antické poznatky ohledně medicíny jsou v Evropě zapomenuté. Jedinou péči zajišťují potulní ranhojiči. A my starší jsme se vydali po stopách jednoho z nich. Pochopit dobu, udělat si vlastní úsudek o tehdejších zvyklostech, tradicích a lidech, to bylo účelem páteční návštěvy bruntálského kina.

 

Na co se můžeme těšit příští rok? Pšššššt, to je PŘEKVAPENÍ…

 

 

 

Tímto děkujeme jak Spolku přátel školy za finanční příspěvek, tak i p. Kučerové (Kino Centrum Bruntál), která pro nás obě filmová představení zajistila.