Společné jarní pečení

Spolupráce Jedničky s mateřskými školami

Název projektu: Úspěch zaručen! – Společné jarní pečení

 

Naše Jednička má pro letošní školní rok připravenu řadu programů pro děti z mateřských škol, abychom předškolákům usnadnili přechod na základní školu.

 

V úterý 29. 3. 2022 naši školu přišli navštívit budoucí prvňáčci z Mateřské školy Okružní, Bruntál, pro něž si žáci 2. stupně připravili mnoho kreativních a jednoduchých receptů vhodných k jarnímu pečení. Při společných aktivitách si děti rozvíjely svoji fantazii a jemnou motoriku, trénovaly soustředění a logické myšlení, poznávaly nové chutě a společně si tak přichystaly chutné jídlo. Šlo zejména o zábavné pečení s jarní tématikou, kde jsme si v jarním duchu ozdobili muffiny, pekli z lineckého těsta, tvořili piškotová kuřátka, chystali zdravé ovocné talíře a na závěr jsme si naše nové vědomosti o jídle vyzkoušeli ve vědomostní hře: Hra o vaření a pečení.  

 

Společné dopoledne nám sice rychle uteklo, ale nám to nevadilo, protože víme, že se brzy zase uvidíme a budeme se opět zábavnou formou společně vzdělávat.

Děkujeme všem za fajn náladu a už teď se těšíme na další plánované hrátky.

 

Zároveň tímto děkujeme za podporu MAS Hrubý Jeseník, z.s., díky níž jsme mohli setkání obohatit o didaktické pomůcky a malé dárky pro budoucí prvňáčky.