Na T_PROFI zase úspěch

Hospodářská komora po covidové pauze opět uspořádala soutěž technické zručnosti T-PROFI. Společný team tvořený 3 studenty druhého ročníku Střední průmyslové školy Bruntál a 3 páťáky naší  školy se už tradičně soutěže bystrých hlav a zručných rukou účastní. Ani letos jsme neporušili pravidlo – když do toho jdeme, tak jsme úspěšní.

 

Zadáním letošního ročníku soutěže bylo smontovat podle návodu funkční model parní elektrárny a následně k němu přes měřící přístroje připojit model soustruhu. To vše v limitu dvou hodin. Po rozdělení úkolů se všech šest členů montážního teamu pustilo do práce. Pracovali s hodinářskou přesností a navíc před finální kompletací ještě ověřovali funkčnost každé součástky. V mezičase bylo nutné ještě vyplnit vědomostní test z matematických a fyzikálních vědomostí. I to jsme zvládli a pět minut před vypršením časového limitu běžel kapitán ke stolku poroty ohlásit: „Hotovo.“

 

A precizní práce se vyplatila. Naše tepelná elektrárna u porotců obstála na výbornou. Technické provedení modelu bylo hodnoceno jako bezchybné, ani jeden trestný bod. I po zapojení model fungoval stoprocentně a bez problémů dodal energii potřebnou k roztočení soustruhu. Vědomostní test jsme zvládli skvěle, 29 bodů z 30 možných. Opravdu jsme udělali, co bylo v našich silách. Jak ale odpoví soupeři?

 

Po desítkách minut napjatého očekávání konečně porota oznámila výsledky. O tom, že jsme nakonec obsadili 2.místo rozhodla jediná minuta. Právě pouze o těch 60 vteřin jsme byli pomalejší než vítěz. A právě proto si celý šestičlenný tým zaslouží za předvedený výkon pochvalu a uznání.

Poděkování za výbornou reprezentaci naší školy si zaslouží Jakub Potácel /V.A/, Tomáš Morong /V.A/ a Martin Gybas /V.C/.