Knižní festival v Ostravě – čtenářky z Jedničky nesmí chybět

Je pátek 11. 3. 2022. V duchu našeho hesla ,,Čtu, čteš, čteme, knížky milujeme…“ vyrážíme na letošní Knižní festival do Ostravy. Těšíme se na všechno nové a zajímavé, co nás určitě čeká. Nejen naše pozitivní nálada, ale i slunečné počasí napovídá, že si dnešní den náramně užijeme. Nemůžeme se dočkat, až zastavíme na Černé louce u pavilonu A.

 

Vystavující nakladatelé, vydavatelé i distributoři nabízí nepřeberné množství knižních titulů, knižní novinky představují nakladatelé všech žánrů. A my vybíráme, listujeme, pročítáme, sledujeme a kocháme se. Mile nás překvapil bohatý doprovodný program i odpočinková zóna s kavárnou.

                                     

Zaujala nás přednáška českého publicisty Petra Koubského o programu dezinformačních webů s názvem Jak poznat, kdy mají média pravdu, kdy se pletou a kdy lžou. V dnešní době aktuální téma. Velmi milé bylo osobní setkání s ostravským hercem Norbertem Lichým, který se stal tváří letošního festivalu. Moderátor Aleš Cibulka s ním vedl rozhovor v rámci živého vysílání Českého rozhlasu Dvojka – pořad Blízká setkání. Spisovatelka Zuzana Pospíšilová sice píše spíš pro mladší čtenáře, ale křest její nové knihy z edice První čtení s názvem Hádej, čím budu jsme si nenechaly ujít. Na autogramiádě spisovatelky Markéty Hejkalové paní učitelky Horáková a Henčová, vedoucí čtenářských klubů na naší škole, zakoupily její knihu Země skrytých úsměvů. Naše knihovny na obou stupních budou obohaceny o další zajímavé tituly, které se hodí do výuky i na klubová čtení s nejrůznějšími aktivitami.

 

Na otázku, zda bychom jely na veletrh do Ostravy také příští rok, padla jasná a rychlá odpověď. Určitě ano! Skvělý den, skvělá nálada, skvělá atmosféra, skvělé čtení, skvělý nápad!

 

Za čtenářky z klubu Tereza Oltyánová