Zdravotník v dopravním kroužku

Konečně!!! Konečně jsme se dočkali. Vzhledem k neustálým epidemickým opatřením jsme museli odkládat návštěvu zdravotníka, na kterého jsme se těšili, ale bohužel, stále jsme se museli jen těšit. Nakonec to přece jen vyšlo.

 

 

Poslední lednový čtvrtek k nám zavítala paní obtěžkána naplněnými taškami. Kdo to je? Co je v těch taškách? Všichni jsme hořeli nedočkavostí a hlavně zvědavostí, co se bude dít. Zdravotní sestřička paní Míša Dobešová nám donesla plno informací týkajících se 1. pomoci. Vzhledem k tomu, že se blíží cyklistická sezona, byly to informace víc než užitečné. V taškách byly obvazy, instruktážní materiály a další pomůcky, které jsme si mohli vyzkoušet při fingovaném úraze.

 

 

Zajímavé povídání zpestřené ukázkami z praxe bylo nejen zajímavé, ale hlavně poučné. Zopakovali jsme si bezpečnost na silnici v úloze cyklisty, ale zároveň jak postupovat v případě nějakého úrazu či zranění nás samotných nebo našich kamarádů. Na závěr zajímavého odpoledne jsme všichni obdrželi dárečky, které nám toto milé setkání budou připomínat.

 

 

 

V žádném případě tato návštěva nebyla poslední. Už teď se těšíme na další setkání.