Den plný aktivit

Některé dny jsou mnohem pestřejší a bohatší než jiné. Tak i u nás se v úterý 8. 6. sešla celá řada zajímavých a příjemných událostí.

Nejdříve jsme se ráno dověděli, že při výuce ve třídě nemusíme nosit roušku. To je opravdu dobrá zpráva, hned nám není takové horko, líp se dýchá a daleko lépe se taky soustředíme.

Pak nás navštívili zástupci Spolku bruntálských fotografů, kteří zorganizovali 4. ročník mezinárodní soutěže region očima mladých. Donesli diplom a cenu pro naši úspěšnou účastnici Adélu Mikulovou, které moc blahopřejeme (obsadila 3. místo v kategorii fotografií na volné téma).

Hned vzápětí proběhlo ve spolupráci s MAS Hrubý Jeseník vyhodnocení soutěže v angličtině a výtvarné výchově Malý princ. Samotné soutěže se zúčastnili všichni žáci 5. ročníku. Vzniklo šedesát pět nádherných obrázků. Část z nich bude vystavena v městské knihovně v Bruntále (moc děkujeme, že nám vystavení výkresů umožnili, aby se návštěvníci knihovny mohli přesvědčit, jak talentované žáky máme). Odborná porota vyhodnotila pět nejlepších autorů, ti obdrželi ceny poskytnuté MAS Hrubý Jeseník.

Po celé dopoledne probíhalo také testování žáků 4. ročníku v mezinárodním testování PIRLS 2021. I tady se žáci snažili dokázat, že ani COVID, ani distanční výuka nemohou zabránit dětem učit se, tvořit, zlepšovat se a pracovat na sobě.