INFORMACE K TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ 1.stupeň – aktualizováno

Testování žáků bude probíhat pravidelně v pondělí a ve čtvrtek. Žáci se budou testovat sami. Pokud budou navštěvovat ranní družinu, otestují se v družině. Ti žáci, kteří nenavštěvují ranní družinu, se budou testovat pravděpodobně před vyučováním a v průběhu první vyučovací hodiny. Testovacím místem bude školní jídelna. U testování mohou být přítomni zákonní zástupci, je ale nutné se individuálně domluvit, za jakých podmínek.

 

Pokud bude antigenní test pozitivní v pondělí 12. 4., půjde pouze daný žák na konfirmační PCR test a do výsledků kontrolního testu nebude docházet do školy (opatření pro celou třídu není nutné, neboť žáci nebyli spolu v kontaktu).

 

Pokud bude pozitivní ve čtvrtek 15. 4., tak celá třída počká mimo prezenční výuku na konfirmační test pozitivního žáka. Bude-li i tento test pozitivní, bude situaci dále řešit hygiena.

Aktualizováno:

Vážení zákonní zástupci,

v případě pozitivního antigenního testu při testování škole vám vydáme potvrzení o tom, že žák byl pozitivně testován. Vy se následně spojíte s dětským lékařem a ten je povinen poslat dítě na konfirmační vyšetření RT-PCR testem a vyplnit elektronickou žádanku. Vy pak své dítě registrujete k vyšetření sami. Abychom vám aspoň trochu pomohli, přidáváme odkaz, kde naleznete návod, jak při registraci postupovat.

 

https://testovani.uzis.cz

 

MANUÁL  COVID 19 – TESTOVÁNÍ VE ŠKOLÁCH  (. pdf): msmt-manual-testovani-06-04-2021

 

TESTOVÁNÍ LETÁK PRO RODIČE (.pdf):testovani-letak-pro-rodice-6-4-21f

 

Vše, co jako rodiče potřebujete vědět o testování vašich dětí na COVID-19 ve školách.

      Všechno, co potřebuješ vědět o testování COVID-19 ve tvé škole.