Nejnovější informace o uzavírání projektů

Rozjezd synchronní výuky na naší škole byl o pár dnů pomalejší, než bychom si přáli, ale mělo to moc dobrý důvod. Snažili jsme se co nejdříve ukončit oba velké projekty, o nichž jsme vás už několikrát informovali, a nakoupit další nutná zařízení za  mimořádné peníze získané od ministerstva školství.

 

Oba projekty ve své velké části totiž řešily problematiku úrovně vybavení školy moderními informačními technologiemi. Zcela nově řešeno je připojení celé školy k internetu, byla zbudována školní bezdrátová síť, vznikly 4  odborné učebny vybavené nejmodernějšími technologiemi, vyměnili jsme více než 30 starších stolních počítačů za nové, získali jsme 55 nových notebooků, dva interaktivní dotykové panely, několik dalších interaktivních tabulí.

 

Za běžných okolností by jednotlivá zařízení byla uváděna do provozu postupně, ale vzhledem k nutnosti být vybavení pro synchronní výuku jsme všechny staré přístroje a zařízení nahradili novými prakticky během jednoho týdne od chvíle, kdy jsme nové kusy obdrželi. Jednalo se právě o týden před prázdninami, kdy jsme byli dočasně schopni zajišťovat synchronní výuku jen částečně.

 

Od 2. 11. vše ale funguje. Přiznávám, že jsme si představovali poněkud slavnostnější uvedení všech těchto novinek do provozu, za takové milióny škola málokdy něco získá, ale covid tomu nepřeje. Nachystáme tedy materiál, ve kterém vám vše ukážeme a předvedeme. Doufáme, že se vám budou novinky líbit stejně jako nám a že si je co nejdříve osahají a vyzkoušejí také naši žáci.