Stanovisko školy k nepravdivým informacím

Na sociální síti Facebook  se dne 24. 9. 2020 objevil článek obviňující pedagogy základních škol, jejichž zřizovatelem je město Bruntál, že se dne 9. 9. zúčastnili večírku, při kterém se navzájem nakazili Covidem-19 a posléze nakazili žáky.

 

 

Proti tomuto tvrzení se důrazně ohrazujeme, neboť tato informace je nepravdivá v celém rozsahu. Dne 9. 9. 2020 ani v jiný den žádná obdobná akce typu „večírek“ žádnou ze škol ani zřizovatelem organizovaná nebyla (informace o průběhu večera v domácnostech pedagogů pochopitelně nemáme).

 

 

Autor příspěvku má však patrně na mysli divadelní představení, které dne 8. 9. 2020 v městském divadle část pedagogů bruntálských škol navštívila. Při tomto představení byla dodržena všechna hygienická opatření – desinfekce na šesti místech (toalety, pokladna, bezdotyková desinfekce ve vstupní hale…), roušky, přičemž neexistují poznatky, že by právě zde došlo k šíření nákazy.

 

 

Obdobná nařčení považujeme za naprosto nevhodná a urážlivá. Další postup v této věci stanovíme po dohodě se zřizovatelem.