Další informace pro zákonné zástupce 15. 9. 2020

Denně se objeví nějaký nový případ pozitivního testu žáka nebo zaměstnance, takže podle pokynů hygieny zařazujeme do karantény. Pokud to zvládneme, telefonujeme zákonným zástupům a dětem dáváme písemně aspoň základní informace. Pokud se o opatření dozvíme až odpoledne a nejsme schopni písemné informace předat, chci jen upozornit, že stejné údaje najdete v minulých příspěvcích (kontaktování lékaře, testování, délka karantény…)

 

Protože se snažíme maximálně šíření covidu omezit, pohybují se dospělí ve třídě i ve škole pouze v roušce. Pečlivě dbáme na hygienu, ale dostáváme se do obtížné situace při výdeji obědů. Abychom zabránili jakémukoliv kontaminování nádobí a příborů, vše dětem podáváme my dospělí vybaveni rukavicemi a rouškou, nemohou se samy obsloužit. Takový výdej se velmi protahuje. Proto s lítostí sděluji, že od příštího týdne budeme vařit opět jen jedno jídlo, nikoliv tedy dvě na výběr. Dobře a chutně uvařit není problém, ale výdej za těchto podmínek a za této personální situace nezvládáme. Doufáme, že nás chápete, děláme, co můžeme.

 

Někteří rodiče se ptají, co s rouškami u dětí při výuce. V této chvíli je to na vás, budete-li si přát dítě s rouškou nebo štítem, budeme to respektovat. Ale učit s rouškou je dost otřesný zážitek, pro děti to musí být ještě horší. A hlavně vidíme, jak ti, co roušku mají, neustále si ji opravují, uhlazují, olizují, nasazují, sundávají…

 

Bezpodmínečně ji ale vyžadujeme všude v budově mimo třídu.

 

Přejeme hezké dny a zdraví.