SDĚLENÍ PRO RODIČE ŽÁKŮ 1. STUPNĚ

Vážení rodiče žáků 1. stupně,

 

v těchto dnech se na vás obrátí nebo již obrátili vaši třídní učitelé s dotazem, zdali předpokládáte, že vaše dítě bude od 25. května navštěvovat školu. Chápeme, že máte na rozhodnutí ještě dost času, ale my potřebujeme vědět alespoň orientačně, o jaký počet žáků se máme postarat. Žáci budou totiž rozděleni do menších skupin, bude nutné zajistit dodržení přísných hygienických opatření. Rozhodli jsme, že kvůli maximální bezpečností dětí i dospělých zajistíme pro každého žáka dětský ochranný štít a dostatečný počet textilních roušek. Štíty je nutno objednat a roušky ušít, takže potřebujeme znát počty . Proto vás žádáme o spolupráci. Pokud předpokládáte, že vaše dítě do školy půjde, sdělte to prosím třídnímu učiteli. Pokud si nejste jisti, raději se společně připravíme, dítě předběžně nahlaste. Pokud svůj názor později změníte, nic se neděje, horší by bylo, kdybychom počítali s výrazně menším počtem žáků a nebyli dobře připraveni.

 

Ochranné pomůcky obdrží žáci zdarma, neboť již nyní jsme dostali ze strany některých rodičů nabídku sponzorské pomoci a do šití roušek jsme se již pustili sami. Nicméně kdyby se k nám některé šikovné maminky (mohou i tatínci)chtěly přidat, budeme pochopitelně rádi, protože předpokládáme, že budeme potřebovat minimálně 1000 textilních roušek.

 

Ráda bych vám poskytla další informace, např. jak dlouho bude pobyt ve škole trvat, kdo konkrétně se o vaše dítě bude starat, ale to vše se teprve upřesní. Mějte prosím ještě trochu trpělivosti.

 

S přáním pevných nervů a pevného zdraví

 

                            Marcela Žáková