MILÍ ŽÁCI, VÁŽENÍ RODIČE

Milí žáci, vážení rodiče,

 

už druhý týden se učíme v poněkud zvláštních a neobvyklých podmínkách. Máme velikou radost, že se celý systém pěkně rozjel. Učitelé vkládají materiály, žáci je vypracovávají, rodiče pomáhají a taky nás zpětně informují, jak to jde.

 

Jenže na rozdíl od začátku minulého týdne je jasné, že tato situace bude trvat déle, než jsme čekali a že si délka této zkoušky vynutí i změnu našich počátečních představ a očekávání.

 

My učitelé jsme zvolnili tempo, soustředili jsme se hlavně na opakování již probraného učiva. Pokud vám posíláme zápisy nového, jen je opište nebo nalepte, vše si společně ve škole důkladně vysvětlíme. Nové úkoly budou vkládány vždy jednou týdně (případně v průběhu týdne) na celý další týden. Jsme denně elektronicky k zastižení, jsme připraveni radit a konzultovat.

 

Vy, naši oblíbení žáci (některým z nás je už po některých z vás opravdu smutno, věřte), pracujte hlavně dopoledne, snažte se poradit se se spolužáky (je nová doba, máme telefony a počítače) nebo se školou povinnými sourozenci, klidně kontaktujte i své učitele. Maminky a tatínky si nechte až na sám konec, jen jim ukažte, co jste sami dokázali. Nenuťte je, aby za vás úkoly dodělali, mají dost svých povinností. Nebojte se, nikdo vám výkony nebude hodnotit, tady se cení jen dobré úmysly a snaha. Až se spolu setkáme, vše zkontrolujeme, dovysvětlíme. Pokud vypracované úkoly učitelům posíláte, buďte si jisti, že je projdou a na možné chyby vás upozorní. Zkuste se připravovat pro změnu i prostřednictvím dalších odkazů, které jste dostali, využijte televizní výuku a hlavně čtěte!

 

Milí rodiče, chápeme, že tato situace není vůbec komfortní. Nechceme ale, aby žáci odvykli běžnému pracovnímu dni. Jednou to skončí a oni se vrátí do školy v situaci, kdy bude opravdu co dohánět. Každý spočítaný příklad, každé jednotlivé vyřešené cvičení nám přijde vhod. Dohlédněte prosím na to, aby žáci dopoledne nějakou práci denně vykonali. Nezoufejte nad tím, že nemají vše, že na stránkách čekají další nevyřešené úkoly. Pokud máte čas, prostor a chuť, pomozte jim, ale jen za těchto podmínek. Zvládnout tuto situaci je převážně naše učitelská a jejich žákovská starost. Klidně nám volejte nebo pište, vaše postřehy nám mohou pomoci.