Neuvěřitelné se stalo skutečností!

Neuvěřitelné se stalo skutečností! Jsme ve finále!

Jedeme do Prahy!

 

 

 

Vážení přátelé, milí účastníci projektu Čtenář na jevišti,

 

po intenzivních dvou týdnech dospěla porota k závěru a vybrala 5 nejzajímavějších inscenací. Volba to byla nelehká, měli jsme možnost vidět spousty nadšených dětí s knihou v ruce, slibné herecké výkony i kvalitní práci s texty a scénářem. Za krátký čas jste odvedli velký kus práce!

 

Hodnotili jsme celkem 55 souborů a jejich inscenací. Zajímavých dramatizací s dobrými nápady bylo více a rozhodování nebylo jednoduché. Důležitá pro nás byla mimo jiné práce dětí v kolektivu, jejich nadšení a autenticita, tedy jejich přirozenost a porozumění textu.

 

Každý účastník si zaslouží naše velké poděkování za účast v projektu a zároveň velkou gratulaci za inspirativní aktivitu, kterou předvedl. Zároveň nás těší, že si děti našly cestu k literárnímu textu, že se učily s ním pracovat a dále jej interpretovat. Děkujeme paní učitelkám za zprostředkování projektu dětem, za jejich motivaci a vedení.

V nejbližších dnech také každému souboru zvlášť zašleme naše hodnocení a postřehy, které, jak věříme, budou užitečné pro vaši práci do budoucna.

5 nejinspirativnějších inscenací předvedly tyto soubory (v náhodném řazení):

 

 

Školní čtenářský klub na II.stupni – Základní škola Bruntál, Jesenická, pod vedením Mgr. Miroslavy Henčové, s inscenací Jak jsme hráli divadlo – Jak jsme se učili slušně nadávat (V. Steklač)

[článek naleznete ZDE]

 

Čtenářský dys-klub 4. třídy – ZŠ a MŠ Drmoul, pod vedením Mgr. Zdenky Hurtové, s inscenací Zahrada (Trnka)

Soubor Možná už – ZUŠ F. A. Šporka, Jaroměř, pod vedením Jarky Holasové, s inscenací Kosprd a Telecí (E. Papoušková)

Třída V.A – Základní škola Járy Cimrmana Lysolaje Praha, pod vedením Mgr. Renáty Tkaczykové, s inscenací Prašina (V. Macocha)

Literární prádelna– Městská knihovna Sedlčany p.o., pod vedením Jany Roškotové, s inscenací Nejhorší děti na světě (D. Walliams)

 

Finalisty budeme kontaktovat s podrobnými informacemi o předvánočním setkání a přehlídce, která proběhne v úterý 17. 12. 2019 ve Švandově divadle.

Ostatním účastníkům ještě jednou děkujeme a přejeme hodně radosti a zábavy při vaší činnosti.

Těšíme se na další spolupráci třeba při některém z dalších projektů kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou.