Anglické divadlo 2019

Dne 2. 12. 2019 měli žáci naší školy a žáci pozvaných okolních škol možnost zhlédnout v rámci výuky anglického jazyka divadelní představení v anglickém jazyce, které pro ně do Bruntálu přivezlo The Bear Educational Theatre z Prahy.

 

 

První představení „Fair Bear“ bylo určeno pro mladší žáky 3. – 4. ročníků. Příběh se odehrával v hotelu Colourful, na výstavě psů, kterou se jistý padouch snažil překazit, diváci mu v tom naštěstí včas zabránili.

V průběhu vystoupení si děti spontánně a přirozeně procvičovali užitečné fráze v přítomném čase a slovní zásobu. Představení bylo z 95 % v anglickém jazyce.

 

 

Představení s názvem „Aliens Save the Planet“ bylo určeno žákům 5. – 6. tříd. Jednalo se o volné pokračování vtipného příběhu „The Alien grammar show“, který jsme mohli zhlédnout v minulém školním roce.

Tentokrát mimozemšťané testovali kvalitu vzduchu a čistotu na planetě Zemi. Samozřejmě jim byli v patách Agenti s cílem je zničit. Věci se trošku zkomplikovaly, když se jeden z Agentů zamiloval do Vetřelce.

Představení bylo z 95 % v anglickém jazyce a kromě anglické gramatiky byly ve hře nastoleny i otázky globálního oteplování a ekologie.

 

 

Poslední představení s názvem “The Detectives” navštívili žáci 7. – 9. ročníků. Na jevišti kabaretu byl zavražděn jeden z umělců. Žáci se, spolu s herci, stali detektivy a pátrali po vrahovi a jeho motivech. V průběhu představení si žáci i herci navzájem kladli otázky a hledali na ně odpovědi. Společně spolu diskutovali, a aniž by si to žáci uvědomovali, bez obav a ostychu používali anglický jazyk.

 

Odezvy na všechna anglická představení byly nejen od žáků, ale i pedagogů, velmi pozitivní. Vysoce hodnotíme interaktivní provedení, vtipnost a edukační i výchovné prvky.

 

 

Už nyní se proto těšíme na další anglické představení z tvorby The Bear Educational Theatre z Prahy.

 

 

Děkujeme.