Opět dramatizujeme aneb Jak jsme hráli divadlo

Blíží se soutěž Čtenář na Jevišti a my už probíráme, co letos budeme hrát. Padalo plno skvělých návrhů, ale žádný z nich nebyl ten pravý. Naštěstí máme naši úžasnou paní učitelku, která přišla s knihou od Vojtěcha Steklače – Jak jsme se učili slušně nadávat. Vybrali jsme kapitolu Jak jsme hráli divadlo, údajně ve škole hrajeme divadlo stále,  a mohli jsme začít.

 

Když všichni měli své role, začali jsme konečně připravovat text, kostýmy a hlavně zkoušet. Abychom věděli, že se naše hra bude líbit, zahráli jsme ji našim malým kolegům z čtenářského klubu na 1. stupni. Zde bylo potřeba hodně improvizace, ale nám to nedělalo problém, zvlášť Emmě a její hlášce: ,,Přišpendlím tě jako Hendrycha tedy Herinka.“ Malé diváky jsme velmi pobavili, což nám dává naději na úspěch.

 

Přípravy vrcholily a to znamená jediné: Brzy budeme natáčet. Natáčení proběhlo klidněji, než jsem očekávala. Bylo poměrně vtipné, když někdo přeskočil či zapomněl pasáž a scéna nedávala smysl.

 

Společnými silami jsme to však dokázali a nyní už jen čekáme na výsledky. Držte nám pěsti a doufejme, že se nám letos poštěstí.

Martina Drápalová

 

 

 

VIDEO „JAK JSME HRÁLI DIVADLO“