Ocenění nejlepších žáků, studentů a kolektivů

Tak jako ti nejlepší herci dostávají za své výkony Oscara, také žáci a studenti byli oceněni za své skvělé výsledky ve škole, za výborné umístění na okresních i krajských olympiádách a samozřejmě za jejich píli a snahu.

 

Akce proběhla 15.11. 2019 v městském kině. Tohle datum bylo vybráno k 17. listopadu, kdy slavíme státní svátek –  Den boje za svobodu a demokracii. Připomněli jsme si jak Jana Opletala, tak Sametovou revoluci.

 

Sešli se zde žáci a učitelé téměř ze všech bruntálských škol. Pan starosta, místostarosta a pan Štoller poblahopřáli všem vybraným žákům a kolektivům. Za naši školu to byla má výborná spolužačka Natálie Bartošíková. Byla oceněna za její velmi dobrý prospěch, skvělé umístění na olympiádách a mimo jiné i za hru na akordeon. Titul ,,nejlepší kolektiv“ za naši školu získal ekotým za akci ,,adoptování“ jaguára z olomoucké ZOO, za sbírku Obrácený adventní kalendář, kdy žáci ze všech tříd nosili své staré hračky, aby je mohly dostat děti v dětském domově. Dále sběr vršků pro nemocnu holčičku a za další podobné aktivity.

 

Na závěr nám byl promítnut jeden díl seriálu Vyprávěj, který byl právě o 17. listopadu 1989.

 

Myslím, že data 17.11. 1939 a 1989 je velmi důležité připomínat, protože je to naše historie, část našich dějin. Vám všem ostatním bych chtěla vzkázat jedno: Ve škole se snažte, mějte dobré výsledky a možná za pár let budete také stát na pódiu městského kina a budete oceněni stejně jako plno žáků a studentů před vámi. 

 

Napsala: Martina Drápalová

 

VIDEOREPORTÁŽ