Poprvé na naší škole – Cambridge YLE zkoušky

Koncem školního roku měli žáci prvního stupně poprvé možnost skládat mezinárodně uznávanou zkoušku z anglického jazyka Cambridge English (Young Learners English Test na úrovni Starters).

 

 

Certifikáty Cambridge English jsou všeobecně uznávány na celém světě, a tím dávají svým držitelům nové možnosti. Zkoušky YLE=Young Learners English Test jsou strukturovány tak, aby žáky motivovaly k učení angličtiny. Školy po celém světě pomocí těchto zkoušek motivují děti ke studiu angličtiny a ukazují rodičům pokrok, kterého jejich děti dosahují.

 

 

Základní úroveň zkoušek, kterou skládali naši žáci, je určena pro úroveň CEFR pre-A1 (někdy označováno jako A0). Děti si vytvářejí základy pro jazykovou výuku, učí se praktickým jazykovým dovednostem. Zkouška tak poskytuje spolehlivé a jednotné měřítko pro hodnocení poslechu, ústního projevu, čtení a psaní.

 

Po absolvování všech částí testu získává dítě mezinárodní certifikát, který potvrzuje jazykové znalosti a má celoživotní platnost.

 

 

Od začátku školního roku spolupracujeme s ostravskou jazykovou školou „Hello“. Tato jazyková škola je řádným a certifikovaným členem Asociace jazykových škol (AJŠ) a je tedy vázána být v souladu s legislativními předpisy a Kodexem kvality AJŠ.

 

 

Věříme, že se všem našim žáčkům dařilo a zkoušky úspěšně složili. Na celkové zhodnocení od anglických kolegů si ale počkáme až do září.