Na prázdniny s novou knihou

Jsem moc ráda, že nás učitelé ve škole neustále vedou ke čtení. Jsem si vědoma toho, že čtení nás obohacuje na všech frontách, že je pro nás nesmírně důležité. Proto se mi velmi zamlouvala akce nazvaná Na prázdniny s novou knihou, o které jsme všechny děti i rodiče podrobně informovali.

Chtěli jsme, aby si každé dítě i dospělí o prázdninách přečetli aspoň jednu novou knížku. Je perfektní, že spolupráce učitelů a dětí z I. a II. stupně je naprosto skvělá. Společně se všichni chopili práce, rozdělili si úkoly a výsledný efekt se dostavil.

Měli jste vidět rozzářené tváře maláčků, moc se jim líbily nápaditě a originálně zabalené knížky. A co teprve to překvapení, které je po rozbalení čekalo!

 

Hodně jsme se společně nasmáli, když si někdo ze starších vybral knihu, která nebyla zrovna podle jeho gusta. Obličej hovořil za vše… Ale výměna byla povolena!

 

Myslím si, že se nám náš první ročník vydařil. Doufám, že v rámci čtenářství naše paní učitelky zase něco skvělého napadne.  Na knižní veletrh do Ostravy určitě zase pojedeme, tam totiž tento bezvadný nápad vznikl!

 

Abych nezapomněla! Vážení rodiče, vážení učitelé, milé děti, všem moc děkujeme, že jste podpořili tuto akci, vážíme si toho! Přejeme prožití pěkných chvilek s knihou nejen o letošních prázdninách!

 

Pohodové léto!

 

Napsala: Martina Drápalová