Aktuálně z Ekotýmu

Zdravíme všechny příznivce Ekotýmu a představujeme vám naše trička. Svou premiéru budou mít tuto středu. V nich uvítá Ekotým, všichni zájemci a ti, kterým není lhostejná naše příroda, tým Recyklojízdy, která bude mít zastávku přímo v naší škole. Tímto zveme všechny přátele školy, přijďte ve 14:00 před naši školu, společně přivítáme tým Recyklojízdy. Těšíme se!

 

Váš Ekotým.

 

 

O Recyklojízdě

10 dní, 800 km, 25 měst

Na podporu třídění a recyklace baterií projede Českou republiku již potřetí tým Recyklojízdy. Tříčlenná skupinka si dala za cíl za 10 dní zdolat minimálně 800 kilometrů. Na cestu se vydá 11. června 2019 z Českého Těšína. Cílovým místem bude 20. června 2019 město Ostrov (Karlovarský kraj).

 

Po trase bude mít Recyklojízda 25 zastávek v českých a moravských městech. Navštěvovat bude zástupce městských úřadů. Klíčovou součástí projektu je setkávání týmu s lidmi na náměstích i jinde po trase a kontaktní akce. Po cestě se připojí další dobrovolníci a nadšenci, vč. handicapovaných sportovců.

 

Podpořit myšlenku, proč se s Recyklojízdou vydáváme na cestu, může každý. Stačí jen třídit baterie a nosit je k recyklaci na sběrná místa.

 

Zatím jen necelá polovina baterií, které jsou v Česku dány do oběhu, je odevzdána na recyklaci. Chceme, aby jich bylo mnohem víc, protože každá baterie, která skončí ve směsném odpadu, škodí přírodě. Proto se v červnu 2019 již potřetí vydává tým na cestu po vlastech českých a moravských. Na elektrokolech projede republiku od východu na západ a bude se snažit všechny, které potká, přesvědčit, aby použité baterie poslali přes sběrná místa na recyklaci.

 

Akci organizuje nezisková společnost ECOBAT.