Osmáci na historicko – geografické exkurzi

Pro většinu z nás bylo ranní vstávání ve čtvrtek 9. května téměř peklo. Již od rána jsme také museli bojovat s nepřestávajícím deštěm. Velmi nás ale hřálo u srdce to, že se dnes nemusíme učit.

 

Početná skupina osmáků se rozdělila do dvou autobusů, které nás vyvezly na první zastávku našeho cestovatelského cíle – hrad Bouzov. Mezi kapkami deště jsme přeběhli k hlavní hradní bráně. Kromě průvodců na nás čekala také informace o tom, že se na Bouzově právě natáčí pohádka. Tím pádem byly některé části prohlídkové trasy uzavřeny. Na naší skvělé náladě se ale nic nezměnilo. Užívali jsme si nádherný interiér hradu – zdobené komnaty, ložnice, obrazy, jídelnu, kamna, svícny, ale i kuchyni     s dobovým nádobím. 

 

Naší druhou zastávkou byly Javoříčské jeskyně. Průvodci nám objasnili bezpečnostní pravidla a procházka v podzemí mohla začít. Stalaktity, stalagmity a stalagnáty obdivujeme stejně jako visící netopýry. Ještěže funguje elektřina. Tma nás děsila, naštěstí trvala jen velmi krátce. Průvodcům nás bylo líto, tak nás moc netrápili.

 

Také odpoledne ještě drobně pršelo. V autobusech ale panovala příjemná atmosféra a společně jsme hodnotili celý den. Jevil se nám jako velmi povedený.

Napsala: Jana Suchá, VIII. B