BESEDA S PANEM KRONIKÁŘEM CEPKEM

V úterý 30. dubna 2019 nás poctil svou návštěvou velmi významný host. Byl jím pan Cepek. Že nevíte, kdo to je? Věčná škoda. Pan Cepek je přece dlouholetý kronikář našeho města Bruntálu.  Zná Bruntál jako nikdo jiný. Zjistili jsme, že my toho o svém městě a okolí doposud moc nevíme. Pan Cepek si pamatuje vše od založení až po nejnovější informace. Bruntál a okolí si zamiloval už jako mladík, když sem kvůli vojenské službě poprvé přišel.

 

Všichni jsme obdivovali jeho vitalitu, optimismus, elán, ale i to, že dokázal dvě hodiny při vyprávění dvě hodiny stát bez hnutí. Také jeho slovní zásoba nás ohromila. Když už jsme si mysleli, že nám hlavy prasknou vědomostmi, pan Cepek nám je odlehčil vtipnými historkami.

 

Stejně jako dlouhodobě podrobně zapisuje dějiny města, publikuje také v novinách a časopisech, vydal již 19 odborných knih, které se těší velké popularitě nejen v řadách znalců historie, ale i u milovníků našeho města a překrásné jesenické přírody.

 

Pana Cepka si velmi vážíme a obdivujeme ho za jeho obrovský přehled a také za to, že dokázal oslovit a uspokojit tak náročné publikum, jakým jsme byli my, žáci 8. a 9. ročníku. Jeho vystoupení bylo odměněno bouřlivým potleskem.

 

Srdečně mu děkujeme za návštěvu a těšíme se někdy příště na shledanou!