Vítězství v soutěži

Nápad zúčastnit se soutěže – Nakresli si svůj komiks – se nám jevil jako skvělý.  Náměty se v hlavě rojily, chybělo je jen přenést na papír. Všechna díla se povedla dokončit a ve stanoveném termínu odeslat do Ostravy.

 

Vyhlášení výsledků soutěže bylo určeno na 1. března 2019 v rámci Knižního festivalu Ostrava, tuto informaci jsme měli na zřeteli, nicméně jsme s ní dále nepracovali, neboť jsme netušili, že můžeme mít tu čest se jí účastnit. A ejhle, zdánlivě nemožné se stalo skutečností a my čteme z výsledkové listiny jméno vítězky v kategorii základní školy – Natálie Bartošíková, Základní škola Bruntál, Jesenická 10. Díky tomuto úspěchu dostali všichni šanci podívat se na tento knižní festival a podpořit Natálii  u přebírání hlavní ceny.

 

V pátek ráno všichni ještě spí, protože mají ředitelské volno, my ale vstáváme a těšíme se na to, co nám den přinese. Na Černé louce v pavilonu A se bylo na co dívat. Prohlížíme si stánky různých nakladatelství, nakupujeme nové knihy, doporučujeme si knihy navzájem, diskutujeme se spisovateli, posloucháme zajímavosti o životě a díle J. R. Tolkiena, fotíme se ve Star Wars zóně, zkoušíme si krasopis nebo japonskou knižní vazbu. Líbila se nám také chill out zóna, kde jsme vyzkoušeli japonské speciality. Hlavním bodem našeho dnešního programu bylo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže. Natálie převzala hodnotné ceny z rukou spisovatelů Kláry Smolíkové a Jiřího Walkera Procházky. 

 

Prohlédli jsme si celou výstavu komiksů, provedli svoje hodnocení a vzájemně se ujistili v tom, že naše práce mají úroveň. Na zpáteční cestě nás doprovázelo deštivé počasí, ale my jsme se cítili spokojení a plní nových nevšedních zážitků.

Děkujeme paní učitelce Henčové a Helískové, že se s námi takových soutěží účastní a jsou nám vždy nápomocny.

Napsala:  Vendula Kosová a Natálie Bartošíková, třída VIII. A