Soutěž v kroužení s gymnastickým kruhem

V měsíci březnu proběhla ve školní družině soutěž v kroužení obručí. Tato soutěž je velmi oblíbená nejen u dětí, ale i všechny paní vychovatelky neskrývají radost. Při závodění je totiž velká legrace. Takové kroužení kruhem se může na první pohled zdát, že je to velmi jednoduché, ale vždy se ukáže, že zase tak jednoduché to není. Ti starší už z předešlých let ví, že je potřeba zkoordinovat pohyb tak, aby se kruh dobře otáčel kolem pasu a aby nespadl na zem.

 

Děti byly rozděleny do 4. kategorií, 1.třídy, 2.třídy, 3.třídy a 4. a 5. třídy tvořily kategorii dohromady. Každý kroužil malým, středním a velkým kruhem na čas. Zúčastnili se chlapci i dívky. Všichni se moc snažili, a i když byla pro prvňáčky tato soutěž poprvé, dali jasně najevo svou soutěživost a šikovnost. Ti, co neuspěli, nemusí být smutní, již nyní už mohou trénovat na další ročník.

 

Na slavnostním vyhlášení byly vyhodnoceny děti s nejlepšími časy. Každý z nich dostal diplom a sladkou odměnu. Všichni se těšíme na příští rok, až si soutěž zopakujeme.