LISTOVÁNÍ opět ve škole

Přes noc z neděle na pondělí 4. února napadlo více než 20 centimetrů sněhu. S obavami jsme očekávaly, zda hlavní aktéři Lukáš Hejlík a Alan Novotný vůbec přijedou. Pár minut před začátkem představení jsme obdržely zprávu, že je zdržela kalamita u Valšova. Dorazí vůbec? Vše máme vzorně připravené a čekáme…

 

Při včasném vstupu do jídelny se s námi Lukáš přivítal slovy:,,Ty kráso, dojeli jsme!“     

                      

Představení začíná. Zhruba dvě stě dětí mladšího školního věku se pobavilo nad třemi díly vtipných Příhod strýčka Ludvíka. Některým dětem se poštěstilo, že si spolu s opravdovými herci mohly zahrát některou z drobných rolí. Jídelnou se často ozýval hurónský smích a na tvářích dětí se odrážela spokojenost a dobrá nálada.

 

Starším dětem herci nabídli netradiční zpracování knihy o jamajském sportovci Usainu Boltovi. Alan Novotný představoval moderátora a Lukáš Hejlík se přeměňoval v jednotlivé osoby atletova života, jednou coby tetička, podruhé jako trenér, poté kamarád či sestřenice. Potleskem a smíchem děti ocenily celé vystoupení.

 

Herci jistě odjížděli se skvělým pocitem, neboť jejich ranní ,,dobrodružná“ cesta splnila svůj účel. Odpoledne jsme si už mohly prohlédnout na Instagramu Lukáše Hejlíka fotku rozzářených dětských tváří s titulkem: Rozsévači radosti. Za rok se opět možná setkáme…(Martina a Mirka).