Kurz TalkTalk – angličtina s rodilým mluvčím

Žáci druhého stupně Základní školy Bruntál, Jesenická 10 mají každý rok jedinečnou příležitost zúčastnit se týdenního intenzivního kurzu angličtiny s rodilým mluvčím. Naše škola v tomto směru již několik let spolupracuje s jazykovou společností TalkTalk, která nám s organizací kurzů pomáhá. Tato společnost se sídlem v Bratislavě se na poskytování vícedenních konverzačních kurzů s anglickými rodilými mluvčími na českých školách a ve firmách přímo specializuje. Děkujeme jim tímto za jejich pomoc.

 

Kurzy vedou kvalifikovaní lektoři z anglicky mluvících zemí. Velkou výhodou kurzů je mimo jiné i fakt, že lektor dochází za žáky přímo do výuky, kurz tak probíhá ve známém prostředí, na jejich domovské škole. Rozsah kurzu je třicet hodin, každý den čeká žáky šest hodin intenzívní konverzace za velmi přijatelnou cenu. Žáci tak přijdou do kontaktu s reálným jazykem prostřednictvím rodilého mluvčího v uvolněné atmosféře známých tříd. Obsah tvoří všeobecná témata, hry a komunikační aktivity v angličtině.

 

Všichni žáci byli z netradiční výuky doslova nadšeni a využívali možnost konverzace s lektory i ve svém volném čase po vyučování, aby si v praxi vyzkoušeli a prověřili své jazykové schopnosti.

 

Sami lektoři Emma Leech a Matthew Dyas z Velké Británie hodnotili celý průběh kurzu jako velmi uspokojivý a s úrovní angličtiny našich žáků byli nadmíru spokojeni. Celkovou úspěšnost akce dokresluje i velký zájem samotných účastníků kurzu i dalších žáků o jeho pokračování i v dalším roce.

 

Obdobný kurz si získal velkou oblibu i u žáků z prvního stupně. Kurz od společnosti English Focus s.r.o. připravujeme pro naše mladší žáky na měsíc duben.