Den sportu na Kopřivné

Dnešní poněkud mrazivé ráno se nám z postele moc nechtělo. Teploměr ukazoval mínusové teploty a nás hřálo na srdci pouze to, že se neučíme, ale jedeme sportovat. Osvědčený skiareál Kopřivná v Malé Morávce nabízí skvělé vyžití jak pro začátečníky, tak také pro pokročilé lyžaře a snowboardisty. A kdo má raději turistiku, vydá se za krásami Jeseníků.

 

Od školy vyjíždí dva autobusy naplněné žáky ze tříd VIII. A, VIII. B, IX. A a IX. B. Jistě se všichni těší, protože za mrakem už vykukuje sluníčko, které s sebou nese příslib pěkného slunného dne. Vyhřívaná sedačková lanovka urychlí přesun na vrcholek kopce a my se rázem ocitáme v jiném světě. Jako v pohádce Mrazík. Všude bílo, všechno je obalené sněhem, sněhová peřina leží i na střeše domečku pro obsluhu vleku. Nádhera! Kocháme se, fotíme, rozcvičujeme a jedeme… Letíme s větrem o závod, pořád dokola, nahoru a dolů.  Nemůžeme se nabažit pocitu volnosti a svobody pohybu.

 

Rychlá svačinka a pití, návštěva toalety a zase nanovo. Začínají se tvořit fronty na vlek, ale nám to nevadí, my setrváme na svých pozicích. Neboť čas se krátí a my chceme urvat co nejvíc. Kdo sjede nejvíc kopců? Kdo bude vítězem nehodnoceného klání? Jen neradi vracíme permici a pomalu se loudáme k autobusu. Jsme všichni velmi příjemně unavení, ale šťastní. Ještě foto u autobusu, nasedáme a odjíždíme. Rudé tváře se vyjímají na světlých opěrkách hlavy, někdo podřimuje, jiní si sdělují skvělé zážitky. Kladný závěrečný verdikt visí na rtech každého, kdo se dnešního povedeného dne účastnil.

 

Děkujeme!

 

Kolektiv autorů třídy VIII. A