Lyžařský výcvikový kurz 7. tříd

Tak už jsme se dočkali! Lyžařský výcvik jsme absolvovali na Čerťáku za Václavovem u Bruntálu. První dva dny nám svítilo sluníčko a bylo krásně. Ve středu se však počasí pokazilo, začala být zima, sněžilo, paní „Mlha“ zahalila celý areál pod svůj závoj, ale s pomocí častějších návštěv bufetu a ohřívání u krbu jsme to ve zdraví zvládli. Ve čtvrtek se už lehce oteplilo, ale mlha byla stále. Naše těla dostávala pořádně zabrat, doma tak vítězily čaj, postel a masáže. Pátek byl pro nás nejdůležitější, čekaly nás závody… Na nich jsme měli všichni ukázat, co jsme se za týden výcviku naučili, pokročilí měli naopak předvést nové techniky. Závodilo se ve třech kategoriích:

 

  1. Snowboard (1. místo: Ester Škultéty)
  2. Lyžaři začátečníci (1. místo: Matyáš Kutlák)
  3. Lyžaři pokročilí (1. místo: Radek Ligač)

 

Velké poděkování patří našim učitelům a instruktorům, kteří se nám věnovali od první do poslední minuty lyžáku: p. uč. Sovadinové, Daňkové, Šrubařové, Šimůnkovi, Jirkovi a Zdeňkovi. Nesmíme také opomenout p. asistentku Procházkovou ze VII. B, která pomáhala po celý týden udržovat teplo v krbu a pomáhat každému, kdo to v tu chvíli potřeboval. Děkujeme za jejich trpělivost a celotýdenní úsměvy.

Adéla Mikulová, Kateřina Friedrichová (VII. B)

 

Instruktoři byli skvělí, počasí se podle mě vydařilo, hlavní je, že jsem se naučila lyžovat!“

(Terezie Horváthová)

 

„Lyžák byl super! Líbilo se mi místo, chování učitelů, sjezdovka, počasí. Chtěla bych lyžák o týden prodloužit.“

(Vendula Mecová)

 

„Lyžák byl skvělý, moc jsem si to užila se svými kamarády. Nejlepší bylo ježdění v prašanu.“

(Ester Škultéty)

 

„Lyžák byl super! Všichni si stěžovali, že je zima, ale mně to tak vyhovovalo. Naučila jsem se jezdit na snowboardu, moc mě to baví a doufám, že budu jezdit i nadále. Učitelé byli moc fajn, takoví odlehčení, bez starostí, spolužáci taky. Nejlepší zážitek se školou.“

(Karolína Kulinová)

 

„Lyžařský kurz byl dobrý, ale náročný. Naučil jsem se dobře lyžovat.“

(Richard Janšto)