VÝLET DO OLOMOUCKÉ ZOOLOGICKÉ ZAHRADY

Nadešel ten den. Čtvrtek 27. září 2018.

 

Nikdo z nás dnes nemůže dospat. Těšíme se, že opustíme stereotyp školního dne a vydáme se do olomoucké zoologické zahrady. A proč zrovna v tomto složení? Jelikož byla naše třída, dnes už 8. B, nejlepší ve sběru papíru a aktivní ve všech ekologických aktivitách. Společně s námi tvoří partu aktivní členové školního EKOTÝMU, a proto nás za odměnu paní učitelka Sovadinová a Ritnošíková vzaly na výlet.

 

Už samotná cesta autobusem byla zábavná, povídali jsme si, zpívali, komentovali okolní krajinu, pojídali svačinku z domova.

 

Jsme na místě! Že půjdeme ještě kus pěšky? Nevadí. Náš cíl je jasný. Vidět NAŠEHO ADOPTOVANÉHO JAGUÁRA. A samozřejmě i další zvířata. Hledáme cedulku, na které uvidíme, že ZŠ Bruntál, Jesenická 10 si toto zvíře adoptovala. Cedulku máme, ale jaguár? Ten se nám schoval. Asi se s námi nechce seznámit. No nevadí. Postupně obcházíme s průvodcem celou zahradu. Někoho nadchnou žirafy, jiného opice, dalšího kozy, skvělá byla surikata. Největším lákadlem byl ale vláček, který nás povozil do míst, kam už se nám pěšky nechtělo. Sportovně zdatní si vyšlápli dokonce na rozhlednu a kochali se pohledem na mraveniště pod sebou.

 

Unavení, ale spokojení usedáme do autobusu a celou zpáteční cestu domů probíráme skvělé zážitky. Vždyť je co probírat a hlavně – čemu se smát!

 

Moc pěkný den!

Kolektiv třídy VIII. B