Naši žáčci obsadili první místa v soutěži Matematický klokan

Matematický klokan – první místa

V pátek 16. 3. probíhal po celé České republice Matematický klokan. Soutěžící, kteří jsou podle věku rozděleni do šesti kategorií, absolvovali soutěž z pohodlí vlastních lavic. Úkolem žáků bylo vyřešit soubor testových otázek ve stanoveném čase, přičemž vybírali vždy jednu z pěti nabízených odpovědí.

 

Na 1. stupni, kde se soutěž odehrává ve dvou kategoriích: Cvrček (2. – 3. třída) a Klokánek (4. – 5. třída), žáci naší školy skutečně zabodovali. Vítězem okresního kola v kategorii Cvrček se stal žák třídy III. A – Petr Zavadil. Petrovi se jako jedinému podařilo nasbírat plný počet bodů. Dalším úspěšným řešitelem, který se stal vítězem okresního kola kategorie Klokánek, je žák z V. A – Jakub Škopík. Pro Jakuba je to letos už druhý matematický úspěch. V okresním kole Matematické olympiády se umístil rovněž na prvním místě.

 

Petr i Jakub si zaslouží pochvalu za své výborné výkony na poli matematiky a úspěšnou reprezentaci naší školy. Chlapcům gratulujeme a budeme se těšit z jejich dalších úspěchů.