REGION OČIMA MLADÝCH

3. místo ve fotosoutěži

Region očima mladých

Celkem 6 žáků naší školy se zúčastnilo fotografické soutěže pro žáky 7., 8. a 9. tříd základních škol, pro žáky středních škol a gymnázií v regionu Bruntál a Prudnik. Jejich úkolem bylo zachytit všechny možné aspekty života v regionu Bruntál a Prudnik. Na výběr měli ze čtyř témat:

 

1/ Krajina / Architektura
2/ Lidé (portrét)
3/ Ze života (reportáž)
4/ Volné téma – fotografováno mobilem

 

Z 273 fotek bylo nakonec vybráno 26 nejlepších, mezi kterými figurovaly také fotografie Barbory Waisrové ze VII. C a Patrika Panyka z IX. B. Garantem soutěže byl Jindřich Štreit, známý český dokumentární fotograf a pedagog. Ten měl také na vyhlášení výsledků, které se konalo v prostorách bruntálského divadla, úvodní slovo, kde chválil vybrané fotografie a povzbuzoval žáky k dalšímu focení. Celá vernisáž se nesla ve velmi příjemném duchu, vybrané fotografie si mohli účastníci zblízka prohlédnout a kdo měl chuť, mohl si s porotci, organizátory a panem Štreitem o fotografování popovídat. Pomyslnou třešničkou na dortu byl bohatý raut, který byl pro všechny účastníky vernisáže připraven.

 

Ocenění našich žáků:

Barbora Waisrová – 3. místo v kategorii Lidé (portrét)

Patrik Panyko – čestné uznání poroty v kategorii Volné téma (mobil)

 

Všem žákům, kteří se soutěže ve svém volném čase zúčastnili, děkujeme a těm, kteří měli to štěstí a byli ohodnoceni navíc gratulujeme k pěknému výsledku.