LISTOVÁNÍ

Scénické čtení

Listování

Žáci naší školy měli možnost v pátek 21. 2. 2018 vidět naživo herce Lukáše Hejlíka a jeho herecké kolegy Alana a Markétu v pořadu LISTOVÁNÍ. Pro starší děti měli připravenou dramatizaci textu knihy Život k sežrání, kterou napsal francouzský autor Mikaël Ollivier, mladšímu publiku se předvedli s knížkou Bertík a čmuchadlo od autorky Petry Soukupové.

Celá ukázka knihy Život k sežrání byla velmi vtipně pojatá, obsahovala humorné pasáže a sem tam i sprostá slova, která pochopitelně nejvíce pobavila dospívající publikum. Také vystihla klasické problémy dnešní mládeže, což je hlavně nespokojenost se sebou samým a nešťastná láska. Během padesáti minut nám shrnuli celý devadesátistránkový příběh o Benovi, jeho rodině a kamarádech. Asi všechny nejvíce pobavila a zaujala hláška o OTP,  neboli okrasném tukovém polštáři. Také jsme se hodně nasmáli u scénky s Benem a jeho kamarádem Erikem na záchodě. Ani minutu jsme se nenudili, všichni se náramně bavili a už se těšíme na další setkání s LISTOVÁNÍM.  

Natálie Bartošíková, Zuzana Gronkowiecová a Veronika Duhajská, VII. A

Dokonalé představení, dokonalí herci, skvělý obsah, vtipné scény. Moc nás těší, že přijeli i k nám do naší školy a dopřáli nám nezapomenutelné okamžiky.

Veronika a Natálie, VIII. B

Myslíme si, že nemluvíme jen za sebe, když řekneme, že představení bylo úžasné. Herci pobavili svými fantastickými výkony každého, svědčil o tom závěrečný bouřlivý potlesk. Jedním slovem – NESKUTEČNÉ!

Jakub a Michal, VIII. B    

Také mladšímu obecenstvu bylo vysvětleno, jaké představení je čeká, co je cílem a že si mohou knížku Bertík a čmuchadlo zakoupit. Nutno podotknout, že nikdo nemusel být napomínán, že by v průběhu představení vyrušoval, protože děti seděly jako pěny a jenom se u humorných pasáží srdečně smály, ba až přímo řehtaly.    

Své postřehy napsali žáci ze třídy IV. C.

Moc jsme se na představení těšili. Příběh byl super, zaujal nás. Herci se moc snažili, nejlepší bylo čmuchadlo – Bertíkův pomocník v nesnázích, ale také Pepan hrál legračně. Knížka moc pěkná.

Adam a Martin

Už víme, co je LISTOVÁNÍ. Nejvíce se nám líbilo čmuchadlo, protože mělo smysl pro humor. Napínavý příběh nám připomínal realitu. Poučili jsme se, že nemusíme myslet jen na sebe, ale naopak můžeme dospělým pomáhat a přinášet radost.

Míša, Marťa, Kačka, Adam

Herci hráli výborně, příběh legrační, všechno se nám moc líbilo. Chceme další díl!

Nela, Anita, Venda, Kája

Zašly bychom si ještě jednou! Byl to zážitek! Naše nejoblíbenější postava byla Bertík. Prostě úžasné!

Danielka, Elinka, Anička, Verunka a Barča